Du är här:Start > PASTORSBLOGGEN > Patrick

Patrick

5 to feb

Februaritankar

Årets första månad har passerat.

Nu är vi inne i februari och vintern har kommit på allvar. Jag gillar snö, men kanske att det räcker nu.

Det är mycket som händer i en församling, det slår mig ofta. Det är mycket att be för, så skall det vara. En församling skall sjuda av liv och rörelse! Januari har varit en fin månad i församlingen tycker jag. Vi började med årsmötet - kul med så mycket folk! Du som var med och såg filmen och hörde min predikan vet att det är mycket som är på gång under 2015. Jag tror verkligen på ett bra år i vår församling, och jag tror på det vi håller på med! Hoppas du gör det också.

Vår vision talar om öppenhet och om rörelse uppåt, inåt och utåt. Vårt sociala arbete är viktigt, inte minst för de människor vi hjälper och stöder. Det arbetet skickar också de rätta signalerna ut i vår stad - vi är en församling som är öppen för alla och vi vill betjäna vår stad.

Jag var ledig då vi hade bönevecka i församlingen. Det kändes inte bra att inte vara med, men jag får passa in mina ledigheter lite efter barnens lov från skolan. Samtidigt var det skönt att vara iväg med vänner och familj till Funäsdalen - där stormtrivs jag. Böneveckan var uppskattad av dem som var med. Jackson Sangiza, från Tanzania, predikade första 2:a söndagen. Jackson är en skön man och en riktig bedjare!

Den 4:e söndagen predikade Jonathan Wedin i vår kyrka. Hans rubrik var: "Ta nästa steg". Det är andra gången på kort tid som en av våra egna ungdomar predikar. Nyligen predikade Gabriel Dahdouh, även han endast 18 år. Duktiga talare båda två.

Själv har jag uppehållit mig kring visionen och det kommer jag fortsätta att göra vid de tillfällen jag predikar under våren.

Marcus Birros besök blev precis som jag önskade. Mycket folk, många förstagångsbesökare i vår kyrka och evangeliskt. Jag tycker man har mycket att lära av en person som Marcus Birro. Han vågar, han är ärlig och han har ryggrad - det gillar jag. Jag vet inte vart han står i alla frågor och det behöver jag inte veta heller. En sak vet jag, och det är att han står upp för Jesus och tron på Gud tydligare ände flesta! Jag har fått så mycket positiv respons från den kvällen, och om vi som lyssnade fick lite mer råg i ryggen att stå upp för Jesus även om det blåser, så är det bra. Han var mycket tagen av bemötandet och responsen från oss, så kvällen betydde nog en del för honom också.

Våra församlingssöndagar är toppen. Verkligen toppen. Att få döpa 4 st, fira nattvard för att sedan äta tillsammans var toppen. Då syftar jag på söndagen den 1 februari. Det är så roligt när det är mycket folk och fest på flera olika sätt, dop, nattvard, lång trevlig samvaro, god mat.

Det är mycket som är bra i livet!

Av Patrick Larsson

Ordförande

070-2339498
patrick.larsson@avesta.pingst.se

Kategorier

Patrick

20 ti jan

Hälsning från Pastorn

2015 med Jesus i centrum.

Vid årsskiftet brukar jag alltid reflektera lite extra över året som gått, så också denna gång. Jag reflekterar både över utvecklingen i mitt eget liv och över vad som skett och sker i församlingen. Jag tror det är klokt att se tillbaka för att analysera och lära, men samtidigt inse att det enda jag kan påverka är framtiden. Nu är det fullt fokus på 2015 med Jesus i centrum som gäller.

2015 blir ett intressant år i församlingen, det är jag säker på!

Söndagsgudstjänsten är lite av ett nav i församlingens arbete. Det kommer oftast att vara personer från vår egen församling som predikar, men vi har också flera besök inbokade för året. Det är olika åldrar och profiler på våra besök under året och det är också olika syften med besöken. Sången och musiken är en sak vi försöker att utveckla och jag tror vi kommer att få många inspirerande gudstjänster under 2015.

Vi kommer hålla kvar vid Lördagskvällen som en kväll för gemensam bön i vår kyrka, men vi kommer att bredda och fördjupa! Vi kommer att ha bibelstudium och lovsångskvällar i anslutning till bönen vid några lördagskvällar. En böneskola kommer så småningom igång på tisdagar, i anslutning till tisdagsbönen.

Är du med i någon cellgrupp? När jag möter människor i vår församling som är med i en cellgrupp så hör jag ofta hur viktig den lilla gruppen blivit för dem. Då blir jag mycket glad! Det är en rikedom att få ha nära vänner, att hitta en sammanhang där man kan prata om livet och dela sin vardag. Jag har också förstått hur betydelsefull den lilla gruppen kan vara när livet ställs på ända. Hoppas du hittat ditt "lilla" sammanhang där du känner dig bekväm. Vårt motto är att vi skall kunna erbjuda en cellgrupp för alla.

2015 blir spännande!

Hälsningar
Patrick Larsson

Kategorier

Patrick

Om bloggen

Här kommer församlingens pastor Patrick Larsson dela tankar och funderingar som gäller församlingen, vardagslivet och olika händelser i smått och stort.

pingst.avesta@crossnet.se