28 jan söndag

Några ord från Patrick

Vår övergripande vision i församlingen är:

Vi vill vara en öppen församling som i kärlek rör sig;
Uppåt för att i tjänst och tillbedjan ära Gud
Inåt för att vårda varandra och växa
Utåt för att vinna människor för Gud

Bönen, Anden, det karismatiska livet i en församling är oersättliga byggstenar i en församling. Många församlingar har valt att minska på antalet bönesamlingar, men inte vi. Bönen är för viktig för att plocka bort eller minska ner på. Först vinner vi segrarna i den andliga världen, sedan ser vi resultatet i den synliga världen. Låt oss aldrig glömma vart man vinner dem först. I den andliga världen är bönen vägen fram. Därför är bönen så viktig. Bön är uppbyggligt och nyttigt även på det personliga planet.

Att bygga ett starkt socialt arbete ligger i utåt perspektivet i vår vision. Att bry sig om den svage, den fattige, flyktingen eller andra som har det tufft, är ett kristet DNA. Gud älskar alla lika mycket och han gillar när vi tar hand om vår nästa. Låt oss fortsätta att bry oss i andra människor. Jag är övertygad om att det är en av nycklarna för att få se Guds rike växa i Avesta.

Den som inte fått uppleva kärlek har missat det viktigaste. Enda gången Nya Testamentet talar om att tävla med varandra är på den här punkten, Var innerligt tillgivna varandra i syskonkärlek. Överträffa varandra i ömsesidig aktning Rom 12:10. Du har säkert varit närheten av en person då känt hur du blivit sedd, blivit lyssnad på och känt dig både säkrare och tryggare. Låt oss ta det som ett personligt mål var och en: Vi skall inte missa ett enda tillfälle att lyfta varandra. Vi skall inte missa ett enda tillfälle att kommentera något bra. Det enda vi kan missa är att tillrättavisa varandra. Det behövs ibland det med, men att missa det är aldrig så farligt.

Om bloggen

Här kommer församlingens pastor Patrick Larsson dela tankar och funderingar som gäller församlingen, vardagslivet och olika händelser i smått och stort.

pingst.avesta@crossnet.se