24 mar torsdag

Jag gillar påsk

Påsken är en härlig tid på året. På något sätt är det en speciell tyngd över hela påskveckan tycker jag. Bibeln är ganska detaljerad när det gäller Jesu sista vecka. Läser man alla evangelietexterna får man händelseförloppet väl beskrivet. Vi kan följa händelserna dag för dag och det finns t o m klockslag angivna. Jag tycker det är spännande och intressant läsning.

Jag gillar gudstjänsterna också. Varje år ser jag särskilt fram emot påskens möten. Är jag bortrest så ser jag alltid till att besöka en kyrka och är jag hemma så är det självklart att jag går till min kyrka.

Det är viktiga händelser som predikas, Jesu kamp i Getsemane, hans död på korset, uppståndelsen. Ja det är en mycket speciell helg.

Framförallt tycker jag det är ett mäktigt budskap påsken handlar om, att Jesus gav sitt liv för oss människor. Han gjorde det av kärlek och därför att ni skall vara där jag är. Gud vill ha gemenskap med oss.

Gud vill ha gemenskap med oss och det Jesus gör på korset är att han skapar en frälsnings väg. Den vägen går genom Jesus själv.

1 Petr 3:18 säger att Så led också Kristus en gång för våra synder. Rättfärdig led han i orättfärdigas ställe, för att föra oss till Gud. Han blev dödad till köttet, men levandegjord genom Anden.


Det finns ett därför i Jesu död som blir särskilt tydlig under påsken. Jesus lät sig spikas upp på ett kors för människans skull. Det var oss, det var mig, det var dig, han tänkte på då han hängde där. Det var oss och vår framtid Jesus hade i sinnet då han kraftsamlade för att ta sig igenom Golgata dramat.

Talet om korset kan låta konstigt och överdrivet, ja rent av som dårskap för att citera Paulus. För mig är talet om korset kraft, energi, kärlek, glädje och hopp.

För mig är korset som en match. När Jesus säger Fader, i dina händer överlämnar jag min ande, så vinner han matchen. Motståndaren tror att han vunnit, men så kommer påskdagen. Då förstår han att han förlorat och då blir det så uppenbart att Jesus vunnit.


Glad Påsk

Om bloggen

Här kommer församlingens pastor Patrick Larsson dela tankar och funderingar som gäller församlingen, vardagslivet och olika händelser i smått och stort.

pingst.avesta@crossnet.se