24 nov tisdag

Nu börjar advent

Advent betyder ankomst. Många tror att det betyder väntan. För mig är det både en nedräkning och en väntan på något fint, kul och gott.

Adventstiden är en mycket speciell tid i kyrkan. I Sverige är 1:a Advent årets största kyrkogångsdag. Det brukar bli stämningsfulla samlingar i Adventstid och det ligger glädje och värme i luften i advent. Adventstiden är en glad tid i kyrkan. Vi väntar på att få fira när Gud kommer till världen och blir människa genom att Jesus föds.

"Något skall ske bortom frostig advent. Jag väntar en gåva som Herren har sänt." Så sjunger vi i en av adventssångerna. Bortom advent väntar den stora födelsedagen, dagen då Jesus föddes.

Adventstiden är för många av oss en tid av förberedelse inför julen. Vi pyntar i våra hem och vi ställer i ordning för Jul, inget fel i det. Vi fixar och fejar. Jag skulle vilja mana till eftertanke! Historiskt så var adventstiden en fastetid. En tid av inre förberedelse.

Jesus skall komma tillbaka, det blir en ankomst som heter duga! Ingen visste när Jesus skulle födas och ingen vet när han kommer tillbaka, bara Gud. Liksom vi får se fram mot julafton så får vi se fram emot hans återkomst. Om vi inte hinner förbereda oss till julafton är inte hela världen. Desto viktigare att vara förberedd på Jesu återkomst. Det finns bara ett sätt att förbereda sig för den dagen och det är att ta emot förlåtelsen från Jesus.

Det största är inte att ha ett perfekt städat och pyntat hem till jul. Det största är att ha sitt namn skrivet i livets bok.

Välkommen till kyrkan i Advent. Sug in atmosfären, sjung sångerna med eftertanke och glädje. Det var för oss han föddes och det är för att hämta oss hem som han kommer komma igen.

Om bloggen

Här kommer församlingens pastor Patrick Larsson dela tankar och funderingar som gäller församlingen, vardagslivet och olika händelser i smått och stort.

pingst.avesta@crossnet.se