Du är här:Start > PASTORSBLOGGEN > Vägvisare

6 jul måndag

Vägvisare

Jag är otroligt tacksam för församlingen! Jag kan titta bakåt i mitt liv och se hur viktig församlingen varit. Jag kan se hur viktig miljön och människor varit. Jag växte upp i kristet hem, med föräldrar som bad för oss barn, med mor och farföräldrar som bad. Jag fick tidigt vanan att gå till kyrkan och höra vänner kallas systrar och bröder. Ju äldre jag blivit desto mer värderar jag alla de människor som kommit i min väg i livet och blivit mig till hjälp. Det känns som jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om olika personer och hur de på olika sätt påverkat mig.

Jag märker att det fortsätter. Jag lär mig av människor runt omkring mig. När jag ser hur de lever, hur de resonerar och prioriterar blir de som vägvisare för mig. Jag väljer att kalla dem så, vägvisare. Det är människor som med sina liv pekar på huvudleden. De är som fyrar som talar om vart farleden går.

Det är verkligen bra med människor som inte bara pratar, det måste vi ju också göra, men dessa vägvisare gör mer än så. Genom sina liv är de exempel att ta efter.

I princip varje vecka sker något som blir som en predikan för mig. Det kan vara ett samtal med en människa eller något som någon gör. Det går ytterst sällan en vecka utan att någon människa gör intryck på mig. Det kan vara människor som är både yngre och äldre än jag själv.

För mig är det rikedom att ha människor runt omkring mig som är vägvisare. För mig är det viktigt med bröder och systrar som är som fyrar som lyser upp farleden. För mig är församlingen en viktig miljö.

Patrick

Om bloggen

Här kommer församlingens pastor Patrick Larsson dela tankar och funderingar som gäller församlingen, vardagslivet och olika händelser i smått och stort.

pingst.avesta@crossnet.se