5 feb torsdag

Februaritankar

Årets första månad har passerat.

Nu är vi inne i februari och vintern har kommit på allvar. Jag gillar snö, men kanske att det räcker nu.

Det är mycket som händer i en församling, det slår mig ofta. Det är mycket att be för, så skall det vara. En församling skall sjuda av liv och rörelse! Januari har varit en fin månad i församlingen tycker jag. Vi började med årsmötet - kul med så mycket folk! Du som var med och såg filmen och hörde min predikan vet att det är mycket som är på gång under 2015. Jag tror verkligen på ett bra år i vår församling, och jag tror på det vi håller på med! Hoppas du gör det också.

Vår vision talar om öppenhet och om rörelse uppåt, inåt och utåt. Vårt sociala arbete är viktigt, inte minst för de människor vi hjälper och stöder. Det arbetet skickar också de rätta signalerna ut i vår stad - vi är en församling som är öppen för alla och vi vill betjäna vår stad.

Jag var ledig då vi hade bönevecka i församlingen. Det kändes inte bra att inte vara med, men jag får passa in mina ledigheter lite efter barnens lov från skolan. Samtidigt var det skönt att vara iväg med vänner och familj till Funäsdalen - där stormtrivs jag. Böneveckan var uppskattad av dem som var med. Jackson Sangiza, från Tanzania, predikade första 2:a söndagen. Jackson är en skön man och en riktig bedjare!

Den 4:e söndagen predikade Jonathan Wedin i vår kyrka. Hans rubrik var: "Ta nästa steg". Det är andra gången på kort tid som en av våra egna ungdomar predikar. Nyligen predikade Gabriel Dahdouh, även han endast 18 år. Duktiga talare båda två.

Själv har jag uppehållit mig kring visionen och det kommer jag fortsätta att göra vid de tillfällen jag predikar under våren.

Marcus Birros besök blev precis som jag önskade. Mycket folk, många förstagångsbesökare i vår kyrka och evangeliskt. Jag tycker man har mycket att lära av en person som Marcus Birro. Han vågar, han är ärlig och han har ryggrad - det gillar jag. Jag vet inte vart han står i alla frågor och det behöver jag inte veta heller. En sak vet jag, och det är att han står upp för Jesus och tron på Gud tydligare ände flesta! Jag har fått så mycket positiv respons från den kvällen, och om vi som lyssnade fick lite mer råg i ryggen att stå upp för Jesus även om det blåser, så är det bra. Han var mycket tagen av bemötandet och responsen från oss, så kvällen betydde nog en del för honom också.

Våra församlingssöndagar är toppen. Verkligen toppen. Att få döpa 4 st, fira nattvard för att sedan äta tillsammans var toppen. Då syftar jag på söndagen den 1 februari. Det är så roligt när det är mycket folk och fest på flera olika sätt, dop, nattvard, lång trevlig samvaro, god mat.

Det är mycket som är bra i livet!

Av Patrick Larsson

Ordförande

070-2339498
patrick.larsson@avesta.pingst.se

Kategorier

Patrick

Om bloggen

Här kommer församlingens pastor Patrick Larsson dela tankar och funderingar som gäller församlingen, vardagslivet och olika händelser i smått och stort.

pingst.avesta@crossnet.se