6 mar onsdag

Ministerbesök i Pingstkyrkan

Inte hade jag för några månader sedan kunnat drömma om i min vildaste fantasi att det lilla enkla matprojektet vi drog igång tillsammans med Ica skulle få sådan uppmärksamhet.

Och förutom tidningar och tv så uppmärksammades detta idag genom att Stefan Attefall som är en av ministrarna i regeringen gjorde en stopp i vår kyrka under sin Dalaturné.

En mycket trevlig och sympatisk man som dessutom fick träffa Icahandlaren Erik Geijer och flera av de människor som fick del av hjälpverksamheten.

Men och det är viktigt att säga, oavsett uppmärksamhet eller inte så handlar projektet från början till slut om glädjen över att få hjälpa den enskilda människan och visa på att det finns hopp och att varje människa är älskad och värdefull för sin egen skull.

Så vi fortsätter att dela ut våra matkassar och dela evangelium med dem som kommer oavsett ministrar eller inte. Här sjungs pärleporten och egna erfarenheter av ett förr och nu delas och blir till ställföreträdande hopp för dem som längtar efter ett nytt liv!

Jag är priviligierad som har förmånen att få vara pastor i en kyrka där man bestämt sig för att inte bara tala med vackra ord utan som också i praktisk handling vill visa på kraften och kärleken i evangeliet.

Jesus sa ju: "Vad ni har gjort för en av dessa mina minsta, det har ni gjort för mig."

Om bloggen

Här kommer församlingens pastor Patrick Larsson dela tankar och funderingar som gäller församlingen, vardagslivet och olika händelser i smått och stort.

pingst.avesta@crossnet.se