21 nov onsdag

Alf B Svensson och dop!

Så här års är det ganska mörkt och trist. Man längtar till advent med ljus och förhoppningsvis lite snö som lyser upp.

I brist på ljuset ute får man tänka på annat som lyser upp tillvaron. Här i vår kyrka hade vi två sådana ljusglimtar förra veckan.

Det ena var ett besök av psykolog Alf B Svensson som föreläste om förädlraskap och kärlek. En nästan fullsatt kyrka tog del av ett alldelses lysande föredrag. En föreläsning som bjöd på många igenkännanden och glada skratt. En kväll som gav hopp och uppmuntran i föräldrarollen. Om du av någon anledning missade föredraget eller vill lyssna igen så finns det nu utlagt på vår hemsida.

Den andra ljuspunkten var i söndags då vi återigen hade dop i vår församling. En kille från Burudi som valt att följa Jesus och ta sin kristna tro på allvar. Jag vet nog ingenting som gör mig mer varm än att få se en människa gå ner i dopgraven och överlåta sig till Jesus. Då är det fest både i kyrkan och i himlen!

Den här söndagen som nu kommer kallas i kyrkoåret för domsöndag, och i vår kyrka kommer Jakob Fremian att predika om "Falskt eller äkta - hur vet man?". det är den näst sista delen i vår gudstjänstserie omkring Bergspredikan.

Personligen tycker jag att man blir lite piggare och gladare av att gå till kyrkan och träffa andra människor och få dela livet och tron! Ett bra tips till dig så här i novembermörkret!

Snart är det advent!!

Gud är ljus och inget mörker finns i honom!!

/ Thomas

Om bloggen

Här kommer församlingens pastor Patrick Larsson dela tankar och funderingar som gäller församlingen, vardagslivet och olika händelser i smått och stort.

pingst.avesta@crossnet.se