9 okt tisdag

Att få fascineras av Guds ord

Hej på er allesammans!

Nu var det länge sedan jag skrev på bloggen. Så här i hösttider kan vi se hur naturen ändrar karaktär. Vid vårt köksfönster har jag vid flera tillfällen stannat upp för att titta ut på ett träd som utmärkt sig lite mer än de andra träden. De har varit en fröjd att se färgskiftningarna i trädet som förändras, och ju mer jag tittat, desto mer fascinerad har jag blivit. För mig blev det en påminnelse om Guds underbara skapelse, genom att bara titta på ett enda enskilt träd.

På samma sätt är det med bibelns ord. Under hösten går vi igenom Bergspredikan (Matteusevangeliet kap. 5-7) i våra gudstjänster. Jag ser det verkligen som en förmån att få predika. Dels för att vi får dela Guds ord tillsammans, men också möjlighet som ges att fördjupa sig orden från Jesus. Ibland är det så lätt att orden bara passerar obemärkt förbi. Men ju mer jag läser, desto mer blir orden levande. När vi, med en uppriktig längtan läser bibeln gör vi det möjligt för Guds ord att tala till oss. Jag tror Gud vill öppna våra ögon så att vi ser ännu klarare allt det underbara han har för oss.

Ps 119:105 säger: "Ditt ord är mina fötters lykta och ett ljus på min stig."

Hoppas dessa ord får bli en påminnelse och uppmuntran för oss i vår vandring tillsammans med Gud.

Önskar er en välsignad vecka!

/Jakob Freiman.

Om bloggen

Här kommer församlingens pastor Patrick Larsson dela tankar och funderingar som gäller församlingen, vardagslivet och olika händelser i smått och stort.

pingst.avesta@crossnet.se