20 sep torsdag

Hösten är här!

Nu var det länge sen vi skrev något här på bloggen. Sommaren ligger bakom oss och nu har hösten markerat sin ankomst. I morse var det första gången som jag fick skrapa rutorna på bilen. Annars är det en vacker höstdag och de granna färgerna börjar ge sig till känna när naturen nu byter till höstskrud.

I församlingen har vi kommit en bit in i vår gudstjänstserie utifrån Bergspredikan - "Att följa Jesus". Varje söndag under hela hösten till och med första advent kommer vi att följa de olika texterna i Bergspredikan. Hoppas att du vill hänga på den resan under hösten.

Nu i helgen har vi ett högintressant besök. Det är prästen Carl-Erik Sahlberg från sankta Klara kyrka i Stockholm. Han har under många år stått i ett arbete för att hjälpa de tilltufsade i samhället. Han kommer att tala över ämnet: En social och diakonal kyrka och bönens betydelse i en social och diakonal kyrka. Har du inget större förhinder så rekomenderar jag dig varmt att komma och ta del av det besöket.

På söndag fortsätter vi resan i Bergspredikan och då är ämnet: "När gåvan blir värdelös" och kommer att handla om förlåtelse och försoning i förhållande till vår gudstjänst, det blir liksom inte så mycket värt med våra gåvor, eller vår lovsång eller våra liv om vi samtidigt lever med ouppklarade konflikter och relationsstörningar.

Min bön för min egen del och dig är: Gud, hjälp oss att leva i Jesu försning!

Allt gott och trevlig helg,

/ Thomas Hallström

Om bloggen

Här kommer församlingens pastor Patrick Larsson dela tankar och funderingar som gäller församlingen, vardagslivet och olika händelser i smått och stort.

pingst.avesta@crossnet.se