28 jun torsdag

Semestertider och nåd!

Hög tid för ett nytt blogginlägg!! Oj, vad tiden går fort! Nu är det sommar och snart blir det semester för min del. Det är skönt med några veckors avkoppling och vila. I kyrkan har vi sommargudstjänster varje söndag kväll kl. 18.00. Temat är: Stora ORD, men vad betyder de? Vi kommer att ta upp ord som NÅD, FRIHET, KÄRLEK, TRO osv. Hoppas att du kan vara med och efter gudstjänsten blir det korvgrillning och gemenskap ute på "kyrkbacken".

Förra veckan var jag och min familj på Nyhemsveckan, en av Pingströrelsens stora sommarkonferenser, en fantastiskt bra vecka för alla åldrar, en andlig folkfest! Om du har möjlighet kan du gå in på www.nyhemsveckan.se och titta på mötena i efterhand - klart rekommenderbart.

Nu på söndag skall jag predika om NÅD - ett av Biblens vikitagste ord och begrepp, ofta missförstått och kanske inte alls förstått. En sångstrof som återkommer i min tanke är en översättning av Amazing grace, på svenska Förunderlig nåd, i den andra versen sjunger vi: "Den stund jag kunde se, min synd försonad var, blev nåden oändligt stor." Jag tror att det är själva kärnfrågan med nåden, att få ett personligt möte med nåden som förvandlar och skapar nya förutsättningar för mig och mitt liv. Jag vill inte bara tala och sjunga om nåden, jag vill vara med och förmedla nåden till andra människor och jag önskar att vår församling skall få vara en sådan plats, en oas i Avesta där nåden får överflöda oavsett årstid!

Allt gott i semestertider!

/ Thomas

Om bloggen

Här kommer församlingens pastor Patrick Larsson dela tankar och funderingar som gäller församlingen, vardagslivet och olika händelser i smått och stort.

pingst.avesta@crossnet.se