22 mar torsdag

Vi får kallas Guds barn

Hej!

I dessa dagar går jag och min fru i väntans tider. I början av april är det beräknat att vi ska bli föräldrar för andra gången, något som vi verkligen ser fram emot. Men redan nu fylls vårt hem av skratt, lek och stoj tillsammans med vår son Titus på 2,5 år. Det är så härligt att få följa hans utveckling och se hur han tar för sig mer och mer. Det är också så roligt att få lyssna när han resonerar och pratar om olika saker. Det är verkligen en gåva att få vara förälder.

Som vi alla vet finns det också dagar då de inte är lika lätt att kommunicera med sitt barn, då man som förälder försöker förstå vad ens barn vill, och när vi försöker förmedla vår syn på saker och ting. Ibland blir det bara fel, inget funkar. Titus blir arg, tvär och kastar sina leksaker. Temperamentet kan snabbt förändras. (vet inte vem han har fått det ifrån J.)

Kanske du känner igen dig. Men oavsett hur arg Titus kan bli på mig och Hanna eller hur trött och irriterad man själv ibland blir kan vi inte sluta älska honom. Han är ju vår son, vårt barn och en del av oss. I "stridens hetta" fascineras jag därför över hur starkt kärlekens band är.

Detta lär mig att förstå ännu mer den kärlek som Gud har till dig och mig. Vi är hans barn och Bibeln beskriver Guds kärlek till oss som villkorslös. Vad innebär det? Jo, att han älskar oss utan att vi har förtjänat det och oavsett vad vi gör. 1 Joh 3:1 säger: "Se vilken kärlek Fadern har skänkt oss: att vi får kallas Guds barn, och det är vi också."

Bibelordet påminner mig om den kärlek Gud har till mig, samtidigt som det utmanar mig att föra den kärleken vidare till min omgivning.

Hoppas det kan bli till uppmuntran för dig!

/Jakob Freiman

Om bloggen

Här kommer församlingens pastor Patrick Larsson dela tankar och funderingar som gäller församlingen, vardagslivet och olika händelser i smått och stort.

pingst.avesta@crossnet.se