Du är här:Start > PASTORSBLOGGEN > VARDAGSTRO

18 jan onsdag

VARDAGSTRO

Hej vänner!

Det känns roligt att få skriva mitt första blogginlägg på vår nya hemsida. Hoppas att du trivs med hemsidan och tycker att den är informativ och trevlig. Vi kommer att göra allt vi kan för att hålla den fräsch och uppdaterad.

Den här veckan inleder vi vår nya gudstjänstserie om Vardagstro. Det skulle vara väldigt roligt om du ville vara med på den resan. Varje söndag kommer vi att i våra predikningar lyfta fram det här temat från olika infallsvinklar.

När jag skall försöka besvara frågan om vad jag menar med vardagstro så tänker jag som så här; att tron inte bara får bli en söndagsgrej då jag ger Gud lite tid för att sedan resten av veckan själv vara herre på täppan.

Vidare tänker jag att det finns en risk att vi delar upp livet i olika delar tex. andligt liv och vanligt liv. Som jag ser det så har vi Ett liv och det livet är en helhet som Jesus är mycket intresserad av! Han vill finnas med i allt som rör våra liv och Han vill att vi låter Honom få finnas med i allt som rör våra liv. Vardagstro är relation och inte religion.

Jag tror att mycket handlar om att bli medveten om Hans närvaro i våra liv och i vår vardag och utifrån den insikten kan vi på ett naturligt sätt leva vårt kristna liv i vardagen.

Det här var bara några tankar om vardagstro det kommer fler längre fram. Fundera gärna själv på vad vardagstro innebär för dig.

Till sist vill jag bara hälsa dig välkommen till vår kyrka på söndag kl. 11.00. Vår ungdomspastor Jakob Freiman kommer att predika och så blir det söndagsskola för barnen och efter gudstjänsten delar vi gemenskapen vid kyrkkaffet!

Vi ses i kyrkan!

Thomas

Om bloggen

Här kommer församlingens pastor Patrick Larsson dela tankar och funderingar som gäller församlingen, vardagslivet och olika händelser i smått och stort.

pingst.avesta@crossnet.se