Hälsning från Salta

Se fler bilder i bildspelet: Salta

Kära vänner!

Nu är sommarlovet slut här i Argentina. Skolorna börjar igen på onsdag. Jul och nyår fick vi som familj denna gång fira tillsammans med min mamma Doris och hennes Daniel som var på besök. Extra roligt för oss alla.

I början av januari så firades trettondagen med att de tre vise männen besökte barnen i bostadsområdet Sanidad. Borgmästarens fru Elisabeth, hade ordnat med leksaker åt barnen och var själv med och delade ut. Hon har blivit kristen och kommer till vår kyrka ibland.

Innan de fick sin lilla leksak så fick de höra jul evangeliet. Om hur de vise männen gav gåvor till Jesusbarnet och att den finaste gåvan de kunde ge till Jesus var sina hjärtan. Många av barnen bad innerligt med i bönen som följde.

Under januari har vi haft 4 läger för barn och ungdomar i olika åldrar. På barnlägret var det full fart. Förutom massor av lek och bad i floden så var det bibelundervisning och möten.

Dessa dagar fick barnen lära sig att vara Jesu soldater och vikten av att använda Guds vapenrustning varje dag.

En soldat kan också bli sårad och sårade barn fanns också med på lägret. Daniela och Maria hade förlorat sin mamma bara en månad tidigare, José och Franco kommer från en fattig familj där pappa och syskonen är alkoholister. En del av barnen kommer från kärlekslösa hem där de ofta blir slagna. På lägret fick barnen uppleva hur Gud kan fylla dem med kärlek och läka deras inre sår.

För ett par veckor sedan hade vi även en lägerhelg för kvinnor. Vi passade bland annat på att njuta av den härliga naturen med en bönevandring.
Snart är det männens tur att åka iväg.

I januari hade vi även projektet Andino. 13 ungdomar var då uppe i Andernas berg för att evangelisera. De bodde och åt väldigt enkelt uppe i byarna. Massor av barn samlades till barnmötena och de fick även kontakt med flera kvinnor. Vissa blev glada över att få besök andra var mer avisande.

Bendiciones! Många hälsningar och tack från Annica

Salta 14 03 03

Publicerat den 19 mars