Hälsning från Etiopien

  • Röda ringar är de ställen vi undervisat i under våren, gröna ringar är de ställen vi planerar för i höst och gula ringar är de ställen vi planerar för nästa höst.

Se fler bilder i bildspelet: Etiopien

Hej!

Hoppas att ni alla har det bra hemma i vårsverige! Har svårt att förstå att vi redan varit här och missat en hel svensk vinter, tiden går så fort. Här har vi tvärtom gått mot lite kallare tider, det regnar 1 eller 2 gånger per dag och som varmast blir det nu bara 24 grader på eftermiddagarna vilket är härligt!

Det har hänt en del sedan jag skrev sist. I början på mars var mina föräldrar och min syster här i 12 dagar och då hade vi lite semester tillsammans med dem då vi åkte till Awassa och sjön Langano och hade härliga dagar med mycket bad och avkoppling. Det var jätteroligt för både oss och dem att få träffas igen. Vi passade även på att hälsa på församlingen i Awassa och pastor Getu, något vi pratat om länge att göra. Getu berättade om vårt arbete för församlingen där och församlingsledarna bad för oss och lovade att fortsätta be för oss och hålla kontakten med oss framöver.

Mina föräldrar hade med sig ett helt förråd med godsaker för oss att ladda upp med, godis, kakor, mysli o.s.v, allt enligt önskelista på efterlängtade saker från oss. Innan vi åkte tillbaka hit till Jinka passade vi på att fixa en del saker i Addis bl.a. köpte vi in en dieseldriven elgenerator, så nu kan vi sätta på strömmen även när stans generator lägger av vilket är jätteskönt, nu behöver vi inte oroa oss för att inte hinna kopiera material till vår undervisning innan strömmen går o.s.v. Vi har också fått upp en varmvattenberedare till duschen vilket känns som riktig lyx här. Nu gäller det bara att passa på och duscha när det finns både el och vatten på en gång. Vi fick också med oss en liten valp ifrån Fanuels föräldrars hunds nya valpkull. Hon och Noah har nu mycket roligt tillsammans.

Vi har nu kommit igång ordentligt med våra 4 grupper, Fanuel undervisar 3 av dem på onsdagar, lördagar och söndagar. Jag har hand om den fjärde på torsdagar och nästa fredag ska jag börja med en femte grupp. Den här veckan har vi kommit till berättelserna om Kain och Abel och om Noah. Den stora poängen i berättelsen om Noah är att Gud alltid förbereder en väg, men bara en, för dem som tror, att bli räddad från syndens straff. Flera av våra elever har kommit till oss och utryckt sin uppskattning över undervisningen och att det är en ögonöppnare för dem när det gäller hur de ska dela evangeliet till nya människor. Den senaste veckan kom totalt
512 st till vår undervisning och de berättade att de i sin tur undervisat för
totalt 1760 andra under senaste veckan. Många av dessa var kristna som de
berättat för i sina hemförsamlingar men drygt 400 av dem är sådana som ännu inte är troende.

Vi delar ut alla berättelser på text på amarinja till dem som kan läsa och så delar vi ut bilder till dem som inte kan läsa. Fanuel får därför jobba en hel del med översättning just nu eftersom vi bara haft texterna på engelska hittils och jag får som ni förstår jobba en hel del med att kopiera upp och organisera alla papper till alla våra 512 elever, så nu känns det att vi har det vi gör och det är vi glada för.

Tack för era förböner. Guds välsignelse över er alla!

Böneämnen:

  • Beskydd över oss när vi åker runt på vägarna. Regnet orsakar ordentligt med lera på en del av vägarna och det är lätt att fastna med bilen. Be att det inte hindrar oss att ta oss fram i tid till våra undervisningar.
  • Be om enhet bland de kristna och att alla som vill ska få ta del av undervisningen. Vi samlar folk från alla olika samfund och på ett par av ställena där de tidigare har haft samarbetsproblem har det uppstått diskussioner om vilka som ska få vara med och inte på vår undervisning
  • Be om fortsatt och än större frimodighet bland våra elever att dela berättelserna med nya människor och att dessa verkligen får se och uppleva Gud och ta emot hans frälsning

Varma hälsningar från Hanna, Fanuel och Noah. (Jinka,2 April 2014)

Publicerat den 9 april